Tandır Kebabı
Tandır Kebabı: Kebaplık etler şişlere dizilerek toprak veya beton fırınların içine, kenarlara döşenir. Fırının ortasında yanan ateşin etkisiyle etler kızarır.
ISPARTA’YA GİDİNCE NELER YENİR, YÖRESEL YEMEKLERİ (ISPARTA’NIN ÖZELLİKLERİ, ISPARTA İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)
Isparta'nın ünlü, geleneksel tandır kebabının tadına merkezde çeşitli restoranlarda da bakılabilir. Eğirdir her türlü su ürününü lezzetli bir şekilde hizmete sunan bir ilçemizdir. Burada yapılan Sazan Dolmasının tadına doyum olmaz
Isparta Yöresel Yemekleri
Isparta Yöresel Çorbaları
- Bulgur çorbası
- Etli çorbası
- Tarhana çorbası
- İşkembe çorbası
- Keklik çorbası
- Mercimek çorbası
- Miyane çorbası
- Oğmaç çorbası
- Paça çorbası
- Patates çorbası
- Sakala sarkan çorbası
- Sebze çorbaları çorbası
- Tavuk çorbası
- Top tarhana çorbası
- Topalak çorbası
- Tutmaş çorbası
- Yayla çorbası
Isparta Yöresel Yemekleri ve Tatlıları
- Banak
- Çömlek Kebabı
- Kabine
- Keşkek
- Tandır Kebabı
- Tirit
- Yoğurtlu Et
- Patates
- Kabak
- Şalgam
- Patlıcan
- Fasulye
- Ispanak
- Lahana
- Karnı bahar
- Balık yemekleri
- Pirinç ve bulgur pilavı
- Dolma
- Sarma
- Tatar
- Dirgit
- Sütlaç
- Güllaç
- Muhallebi
- Zerde
- Höşmerim
- Pelte
Konu Macera tarafından (03.Şubat.2018 Saat 18:00 ) değiştirilmiştir.
oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim
qözLerinde..!
Tandır Kebabı
Tandır Kebabı: Kebaplık etler şişlere dizilerek toprak veya beton fırınların içine, kenarlara döşenir. Fırının ortasında yanan ateşin etkisiyle etler kızarır.
oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim
qözLerinde..!
Çömlek Kebabı
Çömlek Kebabı: Kuşbaşı eti çömleğin içine döşenir. Üzerine küçük soğan, dilimlenmiş patates veya patlıcan dilimler halinde konur. Üzerine kimyon, karabiber, kekik, domates ve yağ konularak çömleğin ağzı kağıtla bağlanır. Fırındaki ateşin ortasına konur ve zaman zaman silkelenerek pişirilir.
oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim
qözLerinde..!
Balık Dolması
Balık Doldurması: Pirinç, soğan, maydanoz, nane, tarçın, fıstık, üzüm ve zeytinyağı maddeleri ile "iç" denilen bir malzeme hazırlanarak temizlenmiş büyük balıkların karnına doldurulur ve karın dikilir. Tepsinin içine döşenen balıkların üzerine salçalı yağ veya su gezdirilerek fırına verilir.
oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim
qözLerinde..!
Bazlama
Bazdırma\Bazırma: Fırın ekmeği gibi hamur yoğrulur ve bezelere bölünür. Bezeler elle yirmi cm. çapında açılır. Saç üzerinde pişirgeçle pişirilir.
oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim
qözLerinde..!
oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim
qözLerinde..!
oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim
qözLerinde..!
oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim
qözLerinde..!
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)