instagram takipçi satın al
Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Hatay Mutfağı

  1. #1
    Forum Üyesi AfiFe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    9,221

    Hatay Mutfağı

    Booking.com
    HATAY’A GİDİNCE NELER YENİR, YÖRESEL YEMEKLERİ (HATAY’IN ÖZELLİKLERİ, HATAY İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)

    Hatay'da yörenin güzellikleri, şekilleri, tatları, renkleri mutfağa yansıtılmış olup, oldukça zengindir. Bunlardan Oruk, Öcce, Ekşili Börülce, Beyaz Kabak Boranisi, Cevizli Biber (Muhammara), Bakla Ezmesi, Humus, Nazlı Et Yemeği ile Peynirli Künefe ve Taş Kadayıf tatlıları damak zevkinizin çeşitliliğini arttıracaktır


    Hatay Yöresel Yemekleri


    • KUZU ETLİ PATLICAN SÖĞÜRME
    • ORUK İÇLİ KÖFTE
    • TEPSIDE KEKLIK KEBABI
    • HATAY KÜNEFESİ
    • YÖRÜK KEBABI
    • MAKLUBE KAPAMA
    • IZGARA TAVUK
    • KAĞIT KEBABI
    • ÇİĞKÖFTE
    • KARIŞIK KEBAP
    • PEYNİRLİ İRMİK HELVASI
    • TURUNÇ REÇELİ
    • TAHİNLİ PATLICAN
    • AŞÜR DÖĞME
    • KABAK TATLISI
    • TEPSİ KEBABI
    • AYVA TATLISI
    • HUMUS
    • ISPANAKLI BÖREK SERİMSEK
    • ZILK SARMASI
    Konu Macera tarafından (03.Şubat.2018 Saat 18:00 ) değiştirilmiştir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #2
    Forum Üyesi AfiFe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    9,221
    Hatay Tepsi Kebabı Malzemeleri

    • 1000 gr az yağlı kıyma
    • 1 demet maydanoz
    • 1 adet kuru soğan
    • 2 su bardağı su
    • 1 kaşık salça
    • 4 diş sarımsak
    • 2 adet domates
    • 5 adet sivri biber
    • kimyon
    • karabiber
    • pul biber
    • tuz
    • yarım çay bardağı sıvı yağ

    Hatay Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?





    Tepsinin içine kıymayı koyup üzerine ince kıyılmış maydanoz, doğranmış soğan ve sarımsak ile sıvı yağ,baharatlar ve tuz ekleyin, iyice yoğurun. Tepsiye yayın, üzerine eritilmiş salça dökün, daha sonra domates ve biberle üzerini süsleyip fırın da 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #3
    Forum Üyesi AfiFe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    9,221
    Hatay Kuzu Etli Patlıcan Söğürme Malzemeleri

    • 400 gr. kuzu eti
    • 1 adet kuru soğan
    • 3 adet domates
    • 150 gr. tereyağı
    • 1 kg. patlıcan
    • 1 yemek kaşığı pul biber
    • 5 diş sarımsak

    Hatay Kuzu Etli Patlıcan Söğürme Nasıl Yapılır?

    Patlıcanlar yağda veya ızgarada bütün olarak pişirilir. Sıcakken kabukları soyulur ve ince ince kıyılır. Pul biber ilave edilir. Bir tavada kıyılmış soğan ve sarımsak tereyağında kavrulur. Kuzu eti ilave edilir ve suyunu çekene kadar 20 dakika pişirilir. Domatesler de eklenir 10 dakika daha pişirilir. Servis tabağına patlıcanlar konur üzerine etli karışım ilave edilir. İstenilen şekilde süslenerek servis edilir.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #4
    Forum Üyesi AfiFe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    9,221



















    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #5
    Forum Üyesi AfiFe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    9,221








    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #6
    Forum Üyesi AfiFe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    9,221
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #7
    Forum Üyesi AfiFe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    9,221














    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #8
    Forum Üyesi AfiFe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    9,221
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  9. #9
    Forum Üyesi AfiFe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    9,221













    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Van Mutfağı
    Konu Sahibi AfiFe Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 20.Ocak.2016, 17:19
  2. Muş Mutfağı
    Konu Sahibi AfiFe Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 14
    Son Mesaj : 19.Ocak.2016, 17:49
  3. Erzurum Mutfağı
    Konu Sahibi AfiFe Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 13
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 21:41
  4. Erzincan Mutfağı
    Konu Sahibi AfiFe Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 13
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 20:30
  5. Elazığ Mutfağı
    Konu Sahibi AfiFe Forum Yöresel Yemekler
    Cevap: 11
    Son Mesaj : 17.Ocak.2016, 19:44

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
ankara escort ankara escort ankara escort bayan kızılay escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort

vegasslot ikili opsiyon bahis vegasslotyeniadresi.com vegasslotadresi.com vegasslotcanli.com getirbett.com getirbetgir.com tipobet