BALIKESİR'de tirit, börülce, sura, manav tarhanası, saçaklı mantı, keşkek, mafis, güveç, peynirli patlıcan, düğün çorbası, zerde gibi yemekler ile Balıkesir kaymaklısı, höşmerim, kalbura bastı gibi tatlılar dikkati çekmektedir.
AYDIN'ın yöresel yemekleri arasında kulak çorbası, acılı güveç, patlıcan biber kızartma, zeytinyağlı kırlı kızartma, zeytinyağlı taze ve kuru börülce, patlıcan kavurma, sarmaşık ve kedirgen kavurma, yaprak sarma, etli nohut yahnisi, nohutlu kereviz, etli enginar, arap saçı,ciğer sote, imambayıldı, keşkek, tandır kebap, yuvarlama (sıkma), paşa böreği, cilav (ayran böreği) var.
BALIKESİR'de tirit, börülce, sura, manav tarhanası, saçaklı mantı, keşkek, mafis, güveç, peynirli patlıcan, düğün çorbası, zerde gibi yemekler ile Balıkesir kaymaklısı, höşmerim, kalbura bastı gibi tatlılar dikkati çekmektedir.
BARTIN'ın en çok dikkat çeken yemekleri; pumpum çorbası, yumurtalı isbut, kabak burması, Amasra salatası.
BATMAN'da mumbar, Şam börek, perde pilavı yemek diğer etli yemeklerin bile pabucunu dama atıyor.
BAYBURT'a giden tel helvası, tatlı çorba, galaçoş, ekşi lahana, lor dolması ve yalancı dolma yemeden dönmemeli.
BİLECİK denince akla büzme, nohutlu tavuklu mantı, keşkek, ovmaç çorbası, mercimekli mantı, kesme hamur, keklik kebabı, köpük helvası geliyor.
BİNGÖL'de gömme, sirın, tutmaç, keşkek gibi hamura dayalı yemekler en çok yapılan yemek türlerindendir.
BİTLİS'in favori yemekleri; içli köfte, halise, lahana dolması, kabak dolması, keşkek, çorti, çorti köftesi, klorik (sulu köfte), gari aşı, turşu aşı, katıklı dolma, yoğurtlu pappar, pişrük, murtuğa (ev helvası), kabak boranisidir.
BOLU yöresinin tarihi ve turistik özelliklerinin yanı sıra yemekleri de oldukça zengindir. Özellikle Mengenli aşçılar dünyaca tanınmışlardır. Cevizli çörek, paşa pilavı, kedi batmazı, yoğurtlu bakla çorbası, kabaklı gözleme, Mengen kuzu güveç, Mengen pilavı, çantıklı pide, kaldırık dolması, kaşık sapı, keşli cevizli erişte ve bakla çullaması Bolu’nun yöresel yemeklerinden en bilinenleridir.
BURDUR'un yöresel yemeklerinden; testi kebabı, Burdur şiş, kabak helvası, ceviz ezmesi, ceviz helvası, Burdur muhallebisini sayabiliriz. Yörede özel günlerde pirinç çorbası, soğanlı kazan eti, sac kebabı, sac böreği, et böreği ve katmer yapılır.
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)