Amasya'da yaşayan böbrek hastası kadın, polis oğlundan alınan böbrekle hayata tutundu.
Üç çocuk annesi 53 yaşındaki Salime Çiftçi'nin böbrekleri 6,5 yıl önce iflas etti. Haftada 3 gün diyalize bağlanan Çiftçi'nin sağlığına kavuşmasını isteyen oğlu polis memuru Erkan Çiftçi, böbreklerinden birini annesine verdi.
1.5 yıl önce başvurdukları özel bir hastanede çapraz nakil yöntemiyle eşinden börek alınacağı operasyonun karşı tarafın vericisinden kaynaklanan sorundan dolayı iptal edilmesi üzerine umutları azalan Salime Çiftçi'nin imdadına oğlu Erkan yetişti.
Annesinin günden güne erimesini kabullenemediğini anlatan 3 çocuk babası 8 yıllık polis memuru 33 yaşındaki Erkan Çiftçi, "O vaziyette görmek sıkıntı. Bizim üzerimizde çok emeği var annemin. O yüzden bu yola gittik. Böbreğime benden iyi bakıyor. Eski sağlığına kavuştu. Annem çok sıkıntı çekti. Yaklaşık 10 yıldır bu hastalıkla uğraşıyordu. İnsanların tek böbrekle yaşayabileceğini belirttik. İyi bir operasyon geçirdik. Benim sağlığımda da bir sıkıntı yok. Diyaliz hastası olan insanlara tavsiye ederim. Şu an gayet sağlıklıyım. Hiçbir sıkıntım yok. Annem de iyi" dedi.
Oğlundan böbrek aldığı için karışık duygular yaşadığına değinen anne Çiftçi, "İnsan çocuğuna kıyamıyor. Tahlilleri de çok çabuk bitirtti. Orada hocalarla da konuşmuş. 'Annem her an vazgeçebilir' demiş. Oğlum böbrek verince kurtuldum. Annemden yeni olmuş gibiyim. Yemeklerim düzgün, ağzımın tadı geldi. Diyaliz gününü yok sayacaksın hayatında. Böyle bir evladım olduğu için mutluyum. Bir insan evladını ameliyat masasına yatırmak istemez. Allah razı olsun evladımdan" diye konuştu.
Amasya merkez Hatuniye Mahallesi'nde hediyelik eşya satarak geçimini devam ettiren Salime Çiftçi, kendisine sürekli hediyeler getiren oğlunun en büyük hediyesinin ise böbreği olduğunu vurgularken geçen hafta doğan üçüncü torununa ise ailece sevindiklerini söyledi.