instagram takipçi satın al
Sayfa 2 Toplam 12 Sayfadan BirinciBirinci 1234567891011 ... SonuncuSonuncu
Toplam 111 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Meslek Rehberi

  1. #11
    Uzak duя huzuя veя! SultanPinar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Ocak.2016
    Mesajlar
    17,111
    Booking.com
    Bilgisayar Öğretmenliği

    Bilgisayar Öğretmenliği Programında okul programlarındaki elektronik ve bilgisayar konuları ile ilgili bilgi beceri tutum ve davranışlar için gerekli mesleki eğitimle beraber öğretmenlik formasyon eğitimi verilerek meslek dersi öğretmenleri yetiştirilmektedi

  2. #12
    Uzak duя huzuя veя! SultanPinar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Ocak.2016
    Mesajlar
    17,111
    Bilgisayar Programcılığı

    Bilgisayar Programcılığı programının amacı iş hayatının ve toplumsal yaşamın bilgi toplama ve bu bilgileri işleme ile ilgili konularındaki problemlerinin bilgisayarda çözümlenmesi alanlarında çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir. Bölüm mezunlarının çalıştıkları yerlerin çoğunluğu şirketlerin bilgi işlem merkezleri oluşturmaktadır.

    Programın Amacı: Bilgisayar programının amacı iş hayatının ve toplumsal yaşamın bilgi toplam ve bu bilgileri işleme ile ilgili konularındaki problemlerinin bilgisayarda çözümlenmesi alanlarında çalışacak ara insangücünü yetiştirmektir.

    Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Bilgisayar programcılığı programında öğretimin ilk yılında genel matematik programlama dilleri teknik resim istatistik ve muhasebe gibi temel dersler verilir. Daha sonraki yıllarda ise ileri düzeyde programlama teknikleri ve uygulamalı mühendislik ve işletme dersleri okutulur.

    Gereken Nitelikler: Mezun olduğu alanda öğrenim görmek isteyen lise öğrencileri kendilerini matematik ve mantık konularında iyi yetiştirmelidirler. Kişinin iyi bir programcı olabilmesi için üzerinde çalışacağı konuyu kavrayabilme ve bunu en ince ayrıntısına kadar bilgisayar diline dökebilme yeteneğine sahip olması gereklidir.

    Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Bilgisayar programcılığı programından mezun olan öğrenciler "Bilgisayar Program Teknikeri" ünvanını almaya hak kazanırlar. Mezunlar genelde bilgisayar programcısı olarak çalışmaktadırlar.

    Çalışma Alanları:Çalıştıkları kurumların çoğunluğunu şirketlerin bilgiişlem merkezleri oluşturmaktadır.

  3. #13
    Uzak duя huzuя veя! SultanPinar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Ocak.2016
    Mesajlar
    17,111
    Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulama

    Bilgisayarlı muhasebe ve vergi uygulama programının amacı işletmelerde muhasebe ve muhasebecilik mesleğinde bilgisayar kullanacak elemanları yetiştirmektir. Mezunlar vergi dairelerinde kamuya veya özel sektöre ait kuruluşların muhasebe ve vergi birimlerinde görev alabilirler.

    Programın Amacı: Bilgisayarlı muhasebe ve vergi uygulamaları programının amacı işletmelerin muhasebe birimlerinde işlemleri bilgisayarla yürütecek elemanları yetiştirmektir.

    Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Bilgisayarlı muhasebe ve vergi uygulamaları programında işletme muhasebe ticaret hukuku organizasyon ve idare maliyet muhasebesi ile yoğun olarak bilgisayar dersleri okutulmaktadır.

    Gereken Nitelikler: Bilgisayarlı muhasebe ve vergi uygulamaları alanında çalışmak isteyen kimselerin matematik ve mantık konularında başarılı belleği güçlü ayrıntılar üzerinde uzun süre dikkatle çalışabilen sorumluluk duygusu güçlü kimseler olmaları gerekir.

    Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Bilgisayarlı muhasebe ve vergi uygulamaları programını bitirenlere "Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Meslek Elemanı" ünvanı verilir. Bilgisayarlı muhasebe ve vergi uygulamaları meslek elemanları çalıştıkları kurumlarda vergi ve muhasebe kayıtlarını bilgisayarlara kaydederek istenen verilerin kısa zamanda elde edilmesini sağlarlar.

    Çalışma Alanları: Mezunlar vergi dairelerinde kamuya veya özel sektöre ait kuruluşların muhasebe ve vergi birimlerinde görev alabilirler.

  4. #14
    Uzak duя huzuя veя! SultanPinar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Ocak.2016
    Mesajlar
    17,111
    Biyoloji

    Canlıların yeryüzünde dağılımı anatomisi fizyolojisi üzerinde eğitim ve araştırma yapılır. Biyoloji alanında çalışacak kimse meraklı bir gözlemci sabırlı bir araştırmacı olmalıdır. Sağlık Bakanlığı ve SSK’ya bağlı hastanelerde üniversitelerin tıp fakültelerinde hidrobiyoloji araştırma merkezlerinde ÇevreOrman Tarım ve Köy İşleri Bakanlıklarına bağlı kuruluşlarda özel sektörde ilaç ve besin endüstrisinde çalışılabilir. Ayrıca biyoloji mezunları liselerde öğretmenlik yapabilirler.

  5. #15
    Uzak duя huzuя veя! SultanPinar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Ocak.2016
    Mesajlar
    17,111
    Biyoloji Öğretmenliği

    Eğitim Fakültelerinde ortaöğretimin (liseler meslek liseleri akşam liseleri vb..) öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere eğitim öğretim ve araştırma yapılmaktadır. Biyoloji öğretmenliği bölümü eğitim fakültelerinin bir bölümüdür. Biyoloji öğretmeni olmak isteyenler sezel ufade gücüne sahip olması insanlarla iyi iletişim kurabilen sabırlı kimseler olmaları beklenir.




  6. #16
    Uzak duя huzuя veя! SultanPinar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Ocak.2016
    Mesajlar
    17,111
    Biyoloji ve Genetik

    Programın Amacı: Moleküler biyoloji ve genetik programının amacı genetik ve biyoteknoloji alanında eğitim ve araştırma yapmaktır.

    Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Moleküler biyoloji ve genetik programında biyoloji kimya matematik ve bilgisayardan başka elektrik ve manyetizma mikrobiyoloji fizyoloji gen moleküler biyolojisi gen mühendisliği uygulamaları gibi dersler okutulmakta staj ve bitirme projesi yaptırılmaktadır.

    Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Moleküler biyoloji ve genetik programını bitirenlere "Biyolog" ünvanı verilmektedir. Moleküler biyologlar hastanelerde sağlık koruma enstitülerinde ıslah merkezlerinde ilaç endüstrisinde görev alırlar ve laboratuvarlarda özellikle hücrelerin incelenmesi genetik yapısının özümlenmesi ve iyileştirilmesi konusunda çalışmalar yaparlar.

    Çalışma Alanları:Moleküler biyologlar üniversitelerin fen tıp ziraat eczacılık ve veterinerlik fakültelerinde akademisyen olabilirler TÜBİTAK gibi resmi kurumlarda ve ilaç endüstrisinde araştırmacı çeşitli sağlık kuruluşlarının laboratuvarlarında yönetici olarak görev alabilirler. Bu bölümün esas amacı uluslararası düzeyde bilim adamı yetiştirmek olup öğrencilerini bu amacı gerçekleştirecek bireyler olarak yetiştirmeye çalışmaktadır.

  7. #17
    Uzak duя huzuя veя! SultanPinar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Ocak.2016
    Mesajlar
    17,111
    Biyomedikal Cihaz Teknolojisi

    Biyomedikal cihaz teknolojisi programının amacı tıpta ve biyolojik bilimlerde kullanılan alet ve cihazların montajı kullanımı bakın ve onarımları alanında çalışacak ara elemanları yetiştirmektir. Biyomedikal cihaz teknolojisi programına girmek isteyenlerin fen bilimlerine ve özellikle fiziğe ilgi duymaları şekil-uzay ilişkilerini ve mekanik ilişkileri algılama yeteneğine sahip insanlara yardım etmekten hoşlanan sorumluluk duygusu güçlü kişiler olmaları beklenir.

    Programın Amacı: Biyomedikal cihaz teknolojisi programının amacı tıpta ve biyolojik bilimlerde kullanılan alet ve cihazların montajı kullanımı bakım ve onarımı alanında çalışacak elemanları yetiştirmektir.

    Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Biyomedikal cihaz teknolojisi programında matematik fizik kimya gibi temel bilim dersleri elektrik devreleri biyofizik biyokimya biyomedikal teknoloji fizyoloji genel tıp cihazları ve X-Ray cihazları gibi dersler okutulur.

    Gereken Nitelikler: Biyomedikal cihaz teknolojisi programına girmek isteyenlerin temel bilimlere ve özellikle fiziğe ilgi duymaları şekil-uzay ilişkilerini ve mekanik ilişkileri algılama yeteneğine sahip insanlara yardım etmekten hoşlanan sorumluluk duygusu güçlü kişiler olmaları beklenir.

    Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Biyomedikal cihaz teknolojisi programını bitirenlere "Biyomedikal Cihaz Teknikeri" ünvanı verilir. Biyomedikal cihaz teknikeri tıpta ve biyolojik bilimler alanında kullanılan alet ve cihazları şemalarına uygun olarak yerlerine monte eder sürekli bakımını yapar arıza olunca yerini saptar ve onarır.

    Çalışma Alanları: Biyomedikal cihaz teknikerleri resmi ve özel hastanelerde dispanserlerde ve laboratuvarlarda görev alabilirler.

  8. #18
    Uzak duя huzuя veя! SultanPinar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Ocak.2016
    Mesajlar
    17,111
    Coğrafya

    Doğal çevrenin özellikleri ile çere-insan ilişkileri nüfus dağılımı ve ekonomik etkinlikler konusunda eğitim ve araştırma yapılır. Ortaöğretim kurumlarında ve özel dersanelerde öğretmenlik yapılabileceği gibi yüksek lisans öğrenimi yapanlar. Meteorolji İşleri Genel Müdürlüğü Harita Genel Müdürlüğü MTA DSİ Karayolları Genel Müdürlüğü ve çeşitli bakanlıklarda çalışabilirler.

  9. #19
    Uzak duя huzuя veя! SultanPinar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Ocak.2016
    Mesajlar
    17,111
    Coğrafya Öğretmenliği

    Bu bölümde ortaöğretim kurumlarında sosyal bilimler ve coğrafya derslerini verebilecek öğretmenler yetiştirme amacına yönelik eğitim ve araştırma yapmaktadır. Orta dereceli okulların tümünde öğretmen olarak çalışabilirler. Coğrafya öğretmenliğinde öğretmen fazlalığından söz edilmekteyse de okullaşma oranı arttıkça coğrafya öğretmenliğine de gereksinim artmaktadır.

    Programın Amacı: Coğrafya bölümünde doğal çevrenin özellikleri ile çevre-insan ilişkileri nüfus dağılımı ve ekonomik etkinlikler gibi konularda araştırma ve eğitim yapılır.

    Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Coğrafya bölümünde 4 yıldır eğitimin ilk iki yılında genel klimatoloji jeomorfoloji coğrafi kartografya beşeri coğrafyaya giriş genel ekonomik coğrafya hidrografya ve bitki coğrafyası gibi genel coğrafya derslerine ve teorik bilgilere ağırlık verilmiştir. Son iki yılda ise Türkiye jeomorfolojisi uygulamalı jeomorfoloji uygulamalı klimatoloji toprak coğrafyası Türkiye ekonomik coğrafyası beşeri coğrafyada veri toplama ve değerlendirme yöntemleri bölgesel Türkiye coğrafyası ulaşım ve tarım coğrafyası gibi daha çok uygulamaya yönelik dersler okutulmaktadır. Ayrıca coğrafya öğrencilerine başlangıçta harita bilgisi grafik ve diyagram-çizim yöntemleri ile değerlendirilme gibi dersler verilir ve öğretim gezileri düzenlenir.

    Gereken Nitelikler: Coğrafya alanında çalışmak isteyen bir kimsenin genel akademik yeteneğe coğrafya yanında biyoloji jeoloji gibi doğal; sosyoloji tarih gibi toplum bilimlerine ilgi duyması doğayı incelemeye istekli olması gerekir.

    Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Coğrafya bölümünü bitirenler "Coğrafyacı" ünvanı ile görev alırlar. Coğrafyacıların önemli bir kısmı öğretim bir kısmı ise araştırma alanında çalışırlar ve yaptıkları iş de çalıştıkları kuruma ve çalışma alanına göre değişir. Araştırma alanında çalışan coğrafyacı jeomorfoloji iklim bitki örtüsü toprak maden ve su kaynakları konularında incelemeler yapar. Coğrafyacı ayrıca ulaşım sistemi ve ekonomik yapı üzerinde çalışır haritaları ve istatistiksel verileri değerlendirir.

    Çalışma Alanları: Üniversitelerin coğrafya bölümü mezunlarının büyük bir kesimi ortaöğretim kurumlarında öğretmenlik yapmaktadırlar. Bunun dışında yüksek lisans öğrenimi yapanlar Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Harita Genel Müdürlüğü MTA Elektrik İşleri Etüd İdaresi DSİ Karayolları Genel Müdürlüğü gibi kuruluşlarda ve çeşitli bakanlıklarda çalışabilirler. Ancak bu kuruluşlardaki teknik eleman kadrolarının sayısının kısıtlı olduğu gözden kaçırılmamalıdır.

  10. #20
    Uzak duя huzuя veя! SultanPinar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Ocak.2016
    Mesajlar
    17,111
    Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği

    Amacı branşında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına öğretmen yetiştirmektir. Bu bölümü bitirenler kız meslek liseleri veya anaokullarında öğretmen olarak çalışabilirler. Kendilerine ait işyeri
    açabilirler.

Sayfa 2 Toplam 12 Sayfadan BirinciBirinci 1234567891011 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Meslek Seçimi Hakkında
    Konu Sahibi SultanPinar Forum Meslek Tanıtımları
    Cevap: 3
    Son Mesaj : 25.Temmuz.2018, 16:36
  2. Meslek Nedir? Ne Değildir?
    Konu Sahibi SultanPinar Forum Meslek Tanıtımları
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 25.Eylül.2017, 10:44
  3. Çaycuma Meslek Yüksekokulu
    Konu Sahibi SultanPinar Forum Üniversitelerimiz
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 24.Eylül.2017, 12:58
  4. Kişiliğinize En Uygun Meslek Hangisi
    Konu Sahibi aSk Forum Serbest Bölge
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 03.Ekim.2014, 16:22
  5. Nankör meslek!
    Konu Sahibi DigdeMM Forum Magazin Haberleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 18.Temmuz.2014, 01:20

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
ankara escort ankara escort ankara escort bayan kızılay escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort

vegasslot ikili opsiyon bahis vegasslotyeniadresi.com vegasslotadresi.com vegasslotcanli.com getirbett.com getirbetgir.com tipobet