PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çocuklar için Ağız Çalkalama Suyu



AfiFe
12.Şubat.2014, 01:00
Çocuklar için Ağız Çalkalama Suyu
Daha ileri yaştaki çocuklar ve gençler ferah nefes sağlayan bir madde olarak ağız çalkalama suyuna ilgi gösterebilir ve ayrıca florürlü bir ağız çalkalama suyunun faydalarından yararlanabilirler.

Diş teli kullanan daha büyük yaşlardaki çocuklar özellikle florürlü ağız çalkalama suyu kullanmaya uygun adaylardır çünkü ağız çalkalama suyu, dişleri diş telleri altında birikecek asit üreten bakterilerden korumaya yardımcı olacaktır.

Ancak genel olarak küçük çocuklar ağız çalkalama suyu kullanmamalıdır çünkü ürünü yutmaktan kaçınmaları daha zordur. 6 ile 12 yaşlar arasındaki çocuklar ağız çalkalama suyunu yetişkin gözetiminde kullanmalıdır.

6 yaşın altındaki çocuklar ise florürlü ağız çalkalama suyu kullanmaktan kaçınmalıdır dişleri tam olarak gelişmemiş olan çocukların fazla florüre maruz kalması, herhangi bir zararı olmayan ancak dişler üzerinde nokta ya da çizgi şeklinde lekeler oluşturan fluoroza neden olur.

Ağız çalkalayıcılarda bulunan alkol ile ilgili endişeleri bulunan anne babalar ferah bir nefes sağlamada aynı ölçüde etkili olan alkolsüz ürün çeşitleri bulabilirler. Florür içeren alkolsüz ağız çalkalayıcılar da mevcuttur.

Kimyasallar konusunda endişeleriniz mi var? Çocuğunuz ne tip ağız çalkalama suyu kullanıyor olursa olsun, ona ağız çalkalama suyunun, florürlü ağız çalkalama suyunun bile, sağlıklı bir gülüşü korumak için günde iki defa diş fırçalamanın ve günlük olarak da diş ipiyle temizlik yapmanın yerine geçmeyeceğini hatırlatmalısınız.