PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dişlerde Bakteri Plağı ve Tartar



AfiFe
12.Şubat.2014, 00:52
Dişlerde Bakteri Plağı ve Tartar
Bakteri plağı ve tartar kontrolü ağız hijyeni açısından önemli iki konudur. Hastalar genellikle bakteri plağı ile tartarı birbiriyle karıştırırlar ve bunların birbirleri ile ilişkisini bilmezler. Bunların farkının nasıl anlaşılacağını anlamak ve ağız hijyeni rutininizi bunları kontrol altına alacak şekilde düzenlemek için bu makaleyi okuyun.

Bakteri plağı

Bakteri plağı diş üzerinde sürekli olarak oluşan yapışkan, renksiz bir bakteri birikimidir. Tükürük, yiyecekler ve sıvılar bir araya gelince diş üzerinde ve dişler ile diş etlerinin birleşim yerlerinde bu birikimin oluşmasına neden olur.

Plak oluşumu lekelerin diş üzerinde hapsolmasına neden olabilir ve aynı zamanda diş eti hastalığının da birincil nedenidir. Bakteri plağı ile savaşmak iyi diş hijyeninin ömür boyu sürecek bir parçasıdır. Bakteri plağı ayrıca dişlerinizin daha da zayıflamasına neden olacak çürüklerin oluşmasına da yol açar.

Dişlerinizi fırçalamanızdan sonra dört ila 12 saat içerisinde bakteri plağı oluşmaya başlar, dişlerin günde en az iki defa fırçalanması ve günlük olarak diş ipiyle temizlenmesi bu nedenle gereklidir. Dişlerin fırçalanması, gerekli olmakla birlikte, yeterli değildir. Bakteri plağı birikmesini önlemek için dişlerinizin arasındaki ulaşılması zor alanlara ulaşmak için her gün diş ipiyle temizlik yaptığınızdan emin olun.