PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Facebook'tan Şişmanlık Hissi Tepki Çekti!



SeuL
11.Mart.2015, 12:06
Facebook'tan Şişmanlık Hissi Tepki Çekti!

Facebook'un yeni güncellemesi bazı kullanıcıları kızdırdı. Facebook'un sıradışı hissi..


http://www.veteknoloji.com/resim/haber/images/facebooka_sisman_tepkisi_kampanyaya_iki_gunde_16_b in_kisi_katildi_h205840.jpg
Facebook'un yeni güncellemesinde durum bildirim sekmesinde bulunan His kategorisinin altına eklenen şişman hissetme ikonu büyük bir tepkiye yol açtı. Tepki gelmekle kalmadı hatta bir grup şirketin bu ifadesine karşın dilekçede bulundu. "Şişmanlık bir duygu değil” adlı kampanya başlatan kendilerine “Endangered Bodies” yani Tehlike Altındaki Vücutlar adını veren grup iki hafta içerisinde 13 bin'den fazla imza topladı. Grup üyelerinden olan Catherine Weingarten konu ile ilgili "Şişman Hissetme ikonunu ekleyen Facebook ve kendi durumunu şişman hissetmek olarak ayarlayan bazı kullanıcılar, kendilerini kilolu olarak kabul insanlarla alay ediyorlar. Bu doğru bir yaklaşım değil.” sözlerini kullandı.
Bu durumdan sonra Facebook'un tepkileri dikkate alıp geri adım atması bekleniyor. Ancak şuan için Facebook'tan buna yönelik bir açıklama gelmedi. Aslında şişmanlık hissi şişman olan insanlara yönelik birşey olduğunu düşünmüyorum. Bir his olarak şişman olabilir insanlar. Bu sadece yemekle ilgili olmayabilir. Ben bu tepkilerin nedense anlamlı olduğunu düşünmüyorum. Peki siz Şişmanlık Hissi hakkında ne düşünüyorsunuz? Facebook böyle birşey yaparak neyi düşünmüş olabilir?