PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çarpıntı Neden Olur?



AfiFe
10.Şubat.2014, 15:34
Çarpıntı Neden Olur?
Çarpıntı nedenleri nelerdir? Çarpıntı durumunda yapılacaklar, Çarpıntı tedavisi hakkında bilgi.

Çarpıntı, kalbin normal dışında hızlı, güçlü ve düzensiz atışının belirtisidir. Göğüste kalp bölgesinde kalbin vuruşları hissedilir. Güç harcanmasını gerektiren hareketler sırasında kalp atışlarının hızlanması ve hareket sonrasında birkaç dakika kalbin “küt küt” atışının hissedilmesi olağandır ve bunda endişe verecek bir durum yoktur.

Ancak kalbin olağan zamanlarda anormal atışından doğan çarpıntılar hissediyorsanız üzerinde düşünmeniz ve ilgilenmeniz gerekir. Çoğunlukla bu tür çarpıntılar fazla sigarayla alınan nikotinden ve çok içilen kahvedeki kafeinden kaynaklanır.

Çaydaki ve kotadaki bir madde de fazla alındığında bazı bünyelerde çarpıntıya neden olabilir. Ayrıca aşırı endişe ve gerilim de kalp çarpıntısı yapabilir. Bunlara karşı önlem alındığında, bu tür kalp çarpıntıları zamanla azaltılmış ve önlenmiş olur.

Kalp çarpıntılarının tümünün yukarıda sayılan nedenlerden ileri geldiğini kabul etmek yanlıştır. Kalp çarpıntılarının bir bölümünün gizli bir hastalığın habercisi olabileceğini de düşünmelidir. Birkaç gün içinde yineleyen ve aynı anda acı ve solunum sıkıntısı da veren kalp çarpıntısında hemen bir doktora başvurulmalıdır.