PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Suyun Faydaları Nelerdir?



AfiFe
10.Şubat.2014, 13:09
Suyun Faydaları Nelerdir
Su sağlığımız ve vücudumuz için hayati bir sıvıdır ve tabii ki canlandırıcı özellikleriyle bilinir.

Su, kaynağına göre değişen çeşitli mineraller ve eser elementler içerir. Su sağlığımız için son derece önemlidir. Ortalama bir yetişkinin vücudunun yüzde yetmişinin su olduğu düşünülürse, bu son derece normaldir. Buna rağmen çoğumuz yeterince su içmeyiz; dolayısıyla sürekli su kaybına maruz kalırırz.



Su Hayatttır.

Bedenimiz yeterince su almazsa, atık maddeleden kurtulamaz ve böbrek taşı gibi sorunlar ortaya çıkar. Su , kan dolaşımı ve sindirim süreci ve metabolik süreçlerdeki kimyasal reaksiyonlar için son derece gereklidir.

Kan yoluyla besin ve oksijenleri hücrelere taşır ve böylece organları canlandırır. Eklemlerimizi kayganlaştırarak çevik ve atik olmamızı sağlar. Enerji ve hatta nefes almak için suya ihtiyaç duyarız; çünkü ciğerlerimiz oksijen almak için neme ihtiyaç duyar. Ve şaşırtıcı gelebilir ama vücudumuzda su tutulmasına ve kilo almaya karşı da suya ihtiyacımız vardır.



Cildimiz İçin Birebir

Su, aynı zamanda cildimizdeki doğal PH değerini kontrol eder ve düzenler; onu canlandırır, detoksuna yardımcı olur, nemlendirir ve oksijen almasını sağlar.

Su olmazsa vücut, dokularda birikerek cildin bozulmasına neden olan zararlı toksinlerden arınamaz. Su aynı zamanda saçların parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar.