PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Wireless ile Kablosuz İnternet Paylaşımı



SeuL
25.Ekim.2014, 20:25
Wireless ile Kablosuz İnternet Paylaşımı

Yeni dizüstü bilgisayarların hepsinde wireless donanımı bulunuyor, masaüstü bilgisayarlara ise takacağınız wireless kart veya usb belleğe benzeyen wireless adaptörü ile bu özelliği kazandırmak mümkün. Eğer işletim sisteminiz de Windows 7 ise bilgisayarınızı WiFi bağlantı noktasına (Access point) dönüştürebilirsiniz. Yani bilgisayarınız wireless ile interneti diğer bilgisayarların ya da WiFi özellikli cep telefonlarının bağlanabileceği şekilde paylaştırır. Bunu yapabilmek için Connectify isimli ufak bir programa ihtiyacımız var. Connectify şu an için ücretsiz kullanılabilen beta aşamasındaki bir program. Sadece Windows 7 üzerinde çalışabiliyor.

Programı kurduktan sonra bilgisayarınızdaki internet bağlantısını kablosuz olarak paylaşıma açıyor. Wireless özelliği bulunan diğer bilgisayarlarla veya WiFi özellikli cep telefonları veya PDA’lar ile bu bağlantı kullanılarak internete girilebiliyor. WPA2-Personel şifreleme özelliği de var. Bu sayede paylaşıma açtığınız bağlantıya şifre koyuyorsunuz ve sadece şifreyi bilenler bağlantıdan yararlanabiliyor.

http://img836.imageshack.us/img836/8814/hlpj.jpg

Connectify programını indirip kurduğunuzda paylaşıma açabileceğiniz internet bağlantılarını size gösterebiliyor. Size düşen ise paylaşmak istediğiniz bağlantıyı seçmek. Programı kurduğunuzda bildirim alanında simgesini görebilirsiniz.


Gerekli ayarlamaları bu simgeye basınca ekrana gelen Connectify menüsünden yapıyorsunuz. Önce paylaşmak istediğiniz internet bağlantısını seçiyorsunuz (kablolu veya kablosuz bağlantı olabilir) sonra paylaşacağınız bu bağlantıya bir isim verip bir de şifre belirliyorsunuz. Hotspot On tuşuna bastığınızda kablosuz yayın başlıyor.