PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : WordPress Kullanıcı Seviye-Yetkileri



Albay
07.Eylül.2014, 11:12
1- Abone : Sistemde sadece yorum atabilme yetkisi vardır. Yorum sistemi üyeliğe dayalı olan WordPress bloglarda kullanılabilecek üyelik seviyesidir.


2- İçerik Sağlayıcı : Kendi yazılarını ekleyebilir, yazılarına resim vb. dosya ekleyebilir. Yazıları yönetici onayından geçmeden yayınlanmaz.


3- Yazar : İsminden de anlaşılayacağı gibi, eklediği içerikleri yönetici onayına tabi tutulmaz direk yayınlanır. Kendi yazılarını silme ve düzenleme yetkisine sahiptir.


4- Editör : WordPress blogunuzda yazıları,yorumları, sayfaları, kategorileri, bağlantıları düzenleme yetkisine sahiptir. Forumlardan alıştığımız dille söylersek Moderatör.


5- Yönetici : Bütün WordPress ayarlarını değiştirme yetkisine sahiptir. Blogunuzu ilk kurduğunuzda admin kullanıcı Yönetici olarak belirlenir. Daha sonra yeni kullanıcı ekleme işlemi sırasında dilerseniz Yönetici seviyesini seçebilirsiniz.


Yeni Kullanıcı eklemek için http://www.siteniz.com/wp-admin sayfasında sol menüde Kullanıcılar sekmesinde Yeni Ekle linkini takip etmeniz yeterli olacaktır.