PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İsrail, Vefa Hastanesi’ni vurdu



SiyahkaLem
17.Temmuz.2014, 02:08
İsrail, Vefa Hastanesi’ni vurduAnber, “İsrail, Vefa Hastanesi’ni 5’inci kez bombaladı” dedi.



http://s2.trthaber.com/resimler/346000/346882.jpg

Vefa Hastanesi Müdür Yardımcısı Eymen Anber, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nde yaşlılar için rehabilitasyon merkezi olarak kullanılan Vefa Hastanesi’ni 5’in kez hedef aldığını söyledi.
“BEŞİNCİ KEZ HASTANEYİ BOMBALADI”
Anber, yaptığı açıklamada, İsrail topçu birlikleri tarafından düzenlenen saldırıda, ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.
Hastanenin, Filistinli gruplarla bir bağının olmadığına, sadece hareket edemeyen engelli yaşlı hastaların rehabilitasyonu için kullanıldığına dikkati çeken Anber, "İsrail, cuma gününden bu yana beşinci kez hastaneyi bombaladı. Saldırı sırasında hastalar büyük panik yaşadı. Binada geniş çapta hasar meydana geldi" dedi.
Otuz yaşlı hastanın kaldığı rehabilitasyon merkezinde cuma gününden bu yana ABD, İngiltere, Fransa, İspanya, Venezuela ve İsveç'ten de 8 aktivistin dayanışma amacıyla bulunduğu bilgisi veren Anber, üst katların hedef alındığı saldırılar neticesinde hastaların, hemşirelerin ve ekipmanların birinci kata taşındığını aktardı.
İsrail'in, saldırıdan önce hastanenin tahliye edilmesini istediğini ancak hastaların hastaneden ayrılmayı kabul etmediklerini belirten Anber, bu talebi reddettiklerini ve görevlerine devam edeceklerini dile getirdi.