PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pakistan'da Taliban savaşa hazırlanıyor



Mate
01.Haziran.2014, 03:14
Taliban (http://www.haberturk.com/etiket/taliban)’a bağlı Hafız Gül Hahadır (http://www.haberturk.com/etiket/haf%C4%B1z_g%C3%BCl_hahad%C4%B1r) grubu, Pakistan (http://www.haberturk.com/etiket/pakistan)’ın kuzeybatısında bulunan Kuzey Veziristan (http://www.haberturk.com/etiket/kuzey_veziristan) halkını,Pakistan (http://www.haberturk.com/etiket/pakistan) ordusunun bölgede düzenleyeceği operasyon konusunda uyararak güvenli bölgelere göç etmelerini istedi.

http://im.haberturk.com/2014/05/30/953247_detay.jpg?1401481241

Gruptan yapılan açıklamada, 2007’de hükümet ile olan anlaşmanın sona erdiğini ve 10 Haziran'a kadar halkın bölgeyi terk etmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada, ‘’Pakistan (http://www.haberturk.com/etiket/pakistan) hükümeti fili olarak bizimle uzun süreliğine yapmış olduğu ateşkes anlaşmasını sona erdirdi. Bugüne kadar halkın çıkarları için halihazırdaki duruma katlanıyorduk ancak artık yeter. Devlet, Kuzey Veziristan (http://www.haberturk.com/etiket/kuzey_veziristan)'daki masum halkı baskı altında tutarak yönetimini sürüyordu. Yürütülen operasyonlarda asıl hadefler yanında siviller de öldürülüyor’’ ifadeleri yer aldı.

Özelikle son 2 haftadır Pakistan (http://www.haberturk.com/etiket/pakistan) ordusunun ülkenin kuzeybatısında sürdürdüğü operasyonlar ve süren terör saldırıları nedeniyle barış görüşmeleri sürecinin de bitme noktasına geldiği vurgulanıyor.

Açıklamada, Hafız Gül Bahadır grubu, Taliban (http://www.haberturk.com/etiket/taliban) ile bağlantılı diğer gruplardan Afganistan’a savaşçı göndermemelerini ve 10 Haziran'dan itibaren başlayacak mücadeleye destek vermelerini istedi.

Kuzey Veziristan (http://www.haberturk.com/etiket/kuzey_veziristan)’daki Dabar Aşireti’ne bağlı militanlardan oluşan Hafız Gül Bahadır grubunun, aynı zamanda Afganistandaki NATO ve ABD güçlerine yönelik saldırılarla suçlanan Hakkani grubu ile bağlantılı olduğu ifade ediliyor.