PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cevizli tarçınlı lokma tarifi



Zargan
05.Şubat.2014, 19:01
Cevizli tarçınlı lokma tarifi malzemeler:


1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz içi
3 adet ekmek hamuru
Tarçın


Cevizli tarçınlı lokma tarifi hazırlanışı:



Fırını 130 derecede 10-15 dakika kadar ısıtın.
Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartın.
Düz bir zemin üzerine çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun ve yavaş yavaş elinizle yayın.
Üzerine ceviz içi ve tarçın serpin.
Uzun kenarından rulo şeklinde sarın.
Dik olarak tepsinin kenarından başlayarak dizin.
Diğer kalan hamur parçalarına da aynı işlemi uygulayın.
Hepsini tepsiye dizdikten sonra, üzerine şeker ve ceviz içi serpin.
Isıtılmış fırının içinde yaklaşık 10 dakika kadar tepsiyi bekletin.
Böylece hamurunuz güzelce kabaracak.
Daha sonrada fırının ayarını, 180 dereceye getirerek üzeri kızarana kadar pişirin.