PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İknada Algı Kanalları



maCkruLz
30.Temmuz.2018, 15:13
Selamün Aleyküm arkadaşlar bugün sizlere iknada kullanabileceğimiz kanalları derledim okumanızı tavsiye ederim.

Sağ kulağın sol kulaktan farkı var!

Araştırmacılar, yaptıkları 3 ayrı deneyde insanların, sağ kulaklarına söylenilenleri yerine getirmede daha iyi olduklarını gösterdi. Beynin sol tarafı, sağ kulaktan gelen bilgileri değerlendiriyor.
İtalyan bilim adamları, "isteklerin yerine getirilmesi için sağ kulağa konuşulmasının" gerektiğini ortaya koydu.
İtalyan araştırmacılar, yaptıkları 3 ayrı deneyde kişilerin, sağ kulaklarına söylenilenleri yerine getirmede daha iyi olduklarını gösterdi. Bilim adamları, bilgiyi işlemede daha iyi olduğu bilinen beynin sol tarafının, sağ kulaktan gelen bilgileri değerlendirdiğine işaret ediyor.
Bilim adamları, araştırmaları için yaptıkları ilk deneyde, arka fonda yüksek desibelli müzik çalarken konuşan 286 deneği izledi. Bu kişilerin yüzde 72’sinde etkileşimin dinleyenin sağ tarafında olduğu tespit edildi.
Araştırmacılar, ikinci deneyde 160 denekle anlamsız ifadelerle fısıldayarak konuştu ve bu deneklerin duymak için ya sağ ya da sol kulaklarını kullanmalarını izledi. Araştırmacılar, daha sonra her denekten duyulacak tonda birer sigara istedi. Deney sonucunda bu kişilerin yüzde 58’sinin sağ kulağını, yüzde 42’sinin de sol kulağını kullandığı belirlendi.
Son deneyde 176 denekten ya sağ ya da sol kulağına doğru konuşularak sigara istenildi. Bunun sonunda da sağ kulaklarına konuşulan deneklerin sol kulaklarına konuşulanlara nazaran daha çok sigara ikram ettikleri gözlemlendi.
Deneylerin sonunda sağ kulaktan giren kelimelerin beynin sol kesiminde daha iyi işlem gördüğüne karar verildi. Araştırmacılar, insanların telefonla konuşurken ahizeyi sağ kulaklarına tuttuklarına da dikkati çekti.

Bir diğer bahsetmek istediğim konu ise karşımızda ki kişinin hangi kanalı kullandığını öğrenme.

Bazılarımız baskın olarak görsel kanalı kullanırken bazılarımız işitsel kanalı kullanmaktadır.Bu yüzden kişinin hangi temsil sistemini kullandığını öğrenebilirsek, kişinin kanalından konuşabilir ve kişiyi daha rahat etkileyebiliriz.Şimdi karşımızdaki kişinin hangi temsil sistemini kullandığını öğrenelim.

İlk olarak görsel kişilerden bahsedelim.

Görseller belli görsel ağırlıklı kelimleri daha sık söylemektedirler.Örnek olarak göz alıcı, Berrak, Net, Hayal etmek, Bakmak, Açığa çıkmak, Loş görüntü, Gönül gözü, Dar görüşlü gibi görsel kelimeleri daha sık söylemektedir.görseller hızlı konuşur ,bazen söylemek istediklerine ağızları yetişemez ve bir çok kelimeyi yutabilirler.Sözlerinin kesilmesinden hoşlanmazlar ve göğüslerinin üst tarafından genelde nefes alırlar.Çeneleri genel olarak yukarıdadır.Görseller düşünürken yada konuşurken genelde gözleri sağ yukarıya yada sol yukarıya kayma eğilimindedir.
Bu yüzden bu kişileri etkilemek için hızlı konuşmalı ve görsel kelimeler kullanmalısınız.

Şimdi İşitsel kişilerden bahsedelim:

İşitsel kişiler seslere çok önem verirler.Kullandıkları kelimeleri iyi seçerler.genelde orta hızlı bir tempoda konuşup işitsel kelimeler kullanmaya gayret gösterirler.Örnek olarak ; Kulağa hoş gelen, Kulak vermek, Gizli mesaj, Konuşma şekli, Kelimesi kelimesine gibi işitsel kelimeleri kullanmayı severler.
Karınlarından nefes alırlar ve kafaları genel olarak sağa veya sola yatıktır.Göz hareketleri genelde kulak hizasındadır.Bu yüzden bu kişileri etkilemek için orta hızlı bir tempoda konuşmalı ve işitsel kelimeleri kullanmalısınız.

Dokunsal kişiler

Yavaş konuşurlar ve genelde dokunsal kelimeleri cümle içinde kullanma eğilimindedirler.Bunlar: El atmak, Temas kurmak, Anlamı yakalamak, Sinirine dokunmak gibi kelimelerdir.Genelde diyaframdan nefes alırlar.Gözleri çoğu zaman aşağıdadır.Oturdukları koltukta genel olarak yayılırlar.

Bu kişileri etkilemek için yavaş konuşmalı ve dokunsal kelimeler kullanmalısınız.

ALINTIDIR: CW