PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gebelikte Zencefil Tüketiminin 7 Muhteşem Faydası.



AkyaziLi
01.Nisan.2018, 17:13
https://producer.googleusercontent.com/producer/attachment/redirector/CAUqLwgCIhD_gO3pY1ibnqu2MKn27k02KhkIBCoQCAAqBwgKMP 2wgAswqLyMAzDA6fkFMMTB8aoqagppbWFnZS9qcGVn=w950-h550-pf

Bir bitki ailesi üyesi olan zencefil, yenilebilir bir bitkinin köklerinden oluşuyor. Yağ ve kalori oranı son derece düşük olan zencefil, hamilelikte ihtiyacınız olan kilit besinlerinde bir kısmını içeriyor. Hamilelikte zencefil tüketimi güvenilir kabul edilirken, yine de doktorunuzla öncesinde risk ve faydaları konuşmadan tüketmemenizi tavsiye ederiz. Aynı durum hamilelikte zencefil çayı için de geçerli olurken, yazının kalanında gebelik ve zencefil ilişkisine değineceğiz.

En İyisi Taze Olandır


Sağlık otoritelerine göre hamilelikte zencefili taze bir şekilde tüketmek oldukça sağlıklı, taze olarak güvenli şekilde tüketebilirsiniz ancak zencefil takviyeleri kullanacaksanız bunları doktor kontrolünde dikkatlice kullanmanız gerekiyor. Amerikan Hamilelik Derneği’ne göre bu dönemde zencefil çayı içmek ya da taze şekilde tüketmek sabah hastalığı adı verilen durumu azaltabiliyor (diğer adıyla Sabah Bulantısı (https://www.hamilelikbelirtileri.co/hamilelikte-sabah-bulantisi/)). Kilit nokta ise miktarı ayarlamak. Yani zencefili ya az miktarda yemeli, ya da çay olarak servis etmelisiniz. Ayrıca takviye şeklinde alacaksanız da mutlaka öncesinde doktorunuza danışın çünkü bunların yoğunluğu taze zencefile göre daha fazla olabilir.
Zencefilin Besleyici Değeri
Eğer sabah hastalığını azaltması zencefili yeteri kadar çekici hâle getirmediyse, aynı zamanda besin değeri olduğunu da hatırlatalım. Taze zencefil düzgün kan dolaşımı için gerekli olan demiri sağlarken, C vitamini ile de bebeğinizin bağışıklık sistemini geliştirir. Ayrıca gebe kadınların en çok ihtiyaç duyduğu besin maddesi folik asit de zencefilde yer alır ve doğum kusurlarının önüne geçer.
Yaratıcı Olabilirsiniz
Zencefili dediğimiz gibi pek çok alanda kullanmak mümkün. Doktorunuza danıştıktan sonra hamilelikte zencefili taze şekilde tüketebilir, çay şeklinde içebilirsiniz. Bunlar sabah hastalığına iyi gelirken, aynı zamanda gerekli vitaminleri de sağlar. Ek olarak kıyılmış zencefili kavrulmuş patatese ya da haşlanmış sebzelere baharat olarak eklemek, aroma katmak da mümkündür. Hatta ızgara şeklinde pişmiş somon ya da alabalık gibi deniz ürünleriyle de oldukça iyi bir ikilidir.
Önce Güvenlik
Dediğimiz gibi her şeyin başında güvenlik geliyor ve zencefili günlük beslenme alışkanlıklarınıza dahil etmeden önce mutlaka doktorunuza danışın. Avantaj ve dezavantajları tartışabilirsiniz.
Hamilelikte Zencefil Çayı ve Zencefilin Faydaları



Kan yapar: Zencefil ile vücudunuzdaki kan sirkülasyonu sağlanacağı gibi, aynı zamanda doğmamış bebeğinizde kan yapar.
Kolesterol seviyenizi düzenler: Zencefil kolesterol seviyesini düzenlerken, kötü kolesterolün (LDL) yükselmesini de engeller.
Sabah hastalığnıı rahatlatır: Bundan zaten daha önce bahsettik fakat tekrar etmekte fayda var. Hamile kadınlara büyük rahatsızlık veren bu duruma zencefil iyi bir çözümdür.
Öksürük ve nezleden uzak tutar: Zencefil her zaman için soğuk algınlığına ve öksürüğe karşı iyi bir ilaçtır. Hamile kaldığınızda bağışıklık sisteminiz epey zayıflar ve dışarıdan gelecek etkilere açık olur. Zencefil ise direncinizi yerine getirir ve kısa sürede toparlanmanızı sağlar. Aynı zamanda bu hastalıkların önlenmesinde yardımcı olur.
Kan şekerini düzenler: Araştırmalar gösteriyor ki zencefil aynı zamanda kandaki glikoz seviyesini dengelemekte de iyi bir araç.
Mide yanmasını engeller: Gebelikte mide yanması (https://www.hamilelikbelirtileri.co/hamilelikte-mide-yanmasi/) büyük problem oluştursa da, zencefille bunu rahatlatabilir ve asitlere karşı savaş açabilirsiniz.
Şişkinliği alır: Gebelik sırasında sindirim yavaşlarken vücudunuzda şişkinlik (https://www.hamilelikbelirtileri.co/hamilelikte-siskinlik-nasil-gecer/) ve gaz (https://www.hamilelikbelirtileri.co/hamilelikte-gaz-sancisina-7-etkili-cozum/)oluşur. Yatmadan önce tüketeceğiniz zencefil ise buna karşı en iyi ilaçtır.