PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mart Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz! Oğlak!



Lontanie
04.Mart.2018, 22:54
Büyük oyunu bozma vakti, Oğlak!

Sevgili Oğlak,

Bu ayın ilk haftasına yayılacak olan güçlü etkisiyle güzel dolunay şu an yükselmekte... Senin için ise gelecek planlarını netleştirmeye geliyor. Bu netleşmenin nasıl olacağı bizim meselemiz; o yüzden detaylara odaklanalım şimdi. Uyduruk bir mafya filminde bir keresinde şöyle bir replik duymuştum: "Şimşeklerin çakması iyidir, gecenin karanlığında kimin nerede olduğunu gösterir" diye. Baya beylik ve hatta komik bir cümle olsa da haksız diyemeyiz. Dolunay öyle bir şimşek çakıyor ki Oğlak, bu ayın ilk haftasında "aha, demek öyle, o zaman ben bunu yapmalıyım" diye bir karar alabilirsin. Bu karar gelecek planlarına; özellikle de yüksek eğitim, yurt dışı, büyük şirketlerde yahut çok uluslu yerlerde iş imkanları gibi meselelere işaret ediyor. Alacağın kararın yakın çevrenden ve özellikle de arkadaş grubundan destekli olacağını düşünüyorum. Ama bu karara varana kadar duygusal hayatında biraz iniş çıkışlar yaşayabilirsin. Özellikle de hayatındaki duygusal manipülatörler konusunda. Şimdi bir düşün derim; kendini sürekli acındıran, seni sürekli suçlayan, sorumluluk almaktan kaçan ve özellikle (altını çizerek söylüyorum) ahlak, din gibi meselelerle seni sürekli manipüle etmeye çalışan biri var mı? Örneklendirelim: Diyelim ki Almanya'da hem okumak, hem de çalışmak istiyorsun ama biri sana inceden inceden "gidip o ırkçı ve zaten zengin halkı mı besleyeceksin, onlar için mi çalışacaksın?!" gibi heves kaçırıcı konuşmalar yapıyor... Ya da birisi var diyelim, sürekli "ben seninle vakit geçirmek için şunu şunu feda ettim, ama sen beni dinlemeyip dil kursuna gidiyorsun..." falan diye zararsız bir trip gibi gözükse de aslında duygusal şiddete ve şantaja varan imalarda mı bulunuyor? Bu toksik insanın niyetini ölç, tart ve açık açık konuş derim. Bu çakan şimşek, sadece senin iyiliğini isteyen, yüce ahlaklı bu manipülatörün nerede olduğunu gösterebilir. Bu örneğin bir patron da olabilir... İdeallerin ve hayallerin için "boş iş bunlar, hem ben sana o kadar emek verdim, nankörlük mü edeceksin" gibi tavırlar... Yaa yaa... İşte böyle sayın Oğlak, daha ne kadar örneklendirebilirim bilmiyorum. Uzun lafın kısası: Bir manipülatör var, gör onu. Açık açık konuş ve niyetini belli et bence.

Gelelim diğer meselelere... Bu ay içerisinde kardeşlerin, kuzenlerin yahut evine giren çıkan derecede yakın arkadaşlarınla iyi vakitler geçirebilirsin. Birkaçına bazı konularda destek olman gerekebilir; kısa bir yolculuk içini ferahlatacaktır. Aynı şekilde uzun süredir görüşmediğin bir dostun ziyareti de söz konusu olabilir. O da bereketiyle geliyor sana, gayet iyi!

Maddi konular ay boyunca fena değil. Ama ayın üçüncü ve dördüncü haftası pek de harcamalar yapma derim. Özellikle son haftada eve eşyalar almak, yeni bir eve taşınmak, dekore etmek gibi arzuların olabilir ama retro var maalesef. Büyük imzalar atmak, taksitlere girişmek pek akıllıca olmaz. Ben açıkçası bu ayın ilk yarısında emeklerinin karşılığını maddi olarak fazlasıyla alacağını düşünüyorum, ama ay sonunda harcalamara dikkat et demek illa para kaybı ya da azalması olacağı anlamına gelmiyor. Bu sadece bir önlem.

Ask konusu güzel... Sevgiliyle aynı eve çıkmak, evlenmek, aileyle tanıştırmak isteyebilirsin. Bu "ev" ve beraberlik içeren örnekler açısından imza gerektirenleri asla 22'den sonra uygulamanı tavsiye etmem. Onun dışında gayet romantik zamanlar seni bekliyor. Bekarsan eğer sosyal medyadan tanışmalar olabilir, ama hemen büyük adımlar bekleme. Sen hele bir şu ayın ilk iki haftasını atlat da; geri kalan haftalar bir insanı sakin sakin tanımak, derin sohbetler etmek ve güzel bir ilişkiyi temellendirmek için uygun zamanlar. Gayet olumlu bir gökyüzü var. Satürn seni güçlü kılmaya devam ediyor. Mars da ona katılıyor ve enerjin muazzam bir şekilde asıl istediğin, idealindeki yere adım adım yaklaşıyorsun.