PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Saçımın Uzaması İçin Ne Yapmalıyım? - Saç Nasıl Uzar?



Cedric
17.Aralık.2017, 18:10
saçımı uzatmak için ne yapmalıyım,
saçımı uzatmak için ne yapabilirim,
saçımın uzaması için ne yapmalıyım,
Saçımı nasıl uzatabilirim,
Saçımı uzatmak istiyorum,
hızlı saç uzatmak




1 – Saçları uzatmak için ne yapmalı? Saçların kökten uzaması bilinmesine karşı, saç uçlarındaki kırıkların bu sağlıklı saç uzamasını olumsuz etkilediği görülmektedir. Bu yüzden kesilen saçlarda birkaç hafta içinde saç kırılmalarının sona erdiği belirtilmektedir. Saçlarda meydana gelen kırılmalar, saçın parlaklığını kaybetmesine ve sağlıksız mat görünmesine neden olur. Saç kırıkları, hiçbir şekilde saçların sağlıklı olması için olumlu değildir. Bu neden ile her zaman saçın sağlıklı ve hızlı büyümesi için, her 6-7 haftada bir yaklaşık ¼ inç kestirerek saçı düzeltmek tavsiye edilir.

2 – Saçların uzamasına yardımcı bitkisel yağlar:
Bu uygulama gerçekten güçlü, yumuşak ve uzun saçlar için mükemmel bir çözüm yoludur. Bu harika etkiyi elde etmek için, Jojoba yağı, Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, fıstık yağı ya da istenilen başka bir yağ kullanılabilir. Bu uygulama için sadece yağ biraz ısıtılır ve kafa derisi üzerine iyice sürülerek, bir süre ovalanır. Bu işlem sırasında aile üyeleri ya da arkadaşlardan yardım almak mümkün olabilir. Uygulama bittikten sonra bir süre kafa derisi kapalı olarak bekletilir ve sonra yıkanır. Bu çözüm yolu kesinlikle daha hızlı, daha yumuşak ve daha sağlıklı saç uzamasına yardımcı olacaktır.

3 – Saç uzatan yumurta maskesi:
Yumurta beyazı, saçın yumuşak, parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olan birçok özelliklere sahiptir. Yapılması gereken tek şey (gerekli miktarı saçın hacmine bağlıdır) birkaç yumurta kırılarak yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır. Yumurta akı, saç ve saç kökleri için maske olarak uygulanır. Maske, en az bir saat saçta tutulur ve sonra iyice yıkanır. Saç, uygulama sonunda kesinlikle ve anında parlak görünecektir. Ayrıca, maske saçın sağlıklı büyümesine yardımcı olur ve saçı daha güçlü hale getirir.

4 – Saç uzatma yolları:
Su içmek doğal ve kolay bir şekilde vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Yeterli su içmek vücudun daha iyi hissetmesini ve saçların daha sağlıklı, güçlü uzaması için etkili olur. Su içmenin diğer bir faydası da saç kırılmalarını önlemek için saçı her zaman nemli tutmaya yardımcı olmasıdır.

5 – Saç uzatmanın en kolay yolu:
Saçı taramak saç foliküllerini beslemek ve kırıksız saç büyümesini sağlamak için kafa derisindeki kan dolaşımını tetikler. Saç karışıklığı ile karşı karşıya kalma durumunda geniş dişli tarak kullanılması tavsiye edilir. Fakat hızlı saç büyümesini etkilemesi bakımından şiddetli kırılmaya neden olabileceğinden dolayı, ıslak saç için asla tarak ya da fırça kullanılmamalıdır.

6 – Saçları uzatmak için ne yemeliyiz?
Birçok kişi saç uzaması yönünde çok fazla fikre sahip değildir. Abur cubura çok fazla yatkın olmak ve önemsiz gıda almak, saçların hızlı uzamasını engelleyerek saçın sağlıksız görünmesine neden olur. Saçın sağlıklı ve hızlı uzaması için, sadece gıda alışkanlığında bir değişiklik yapmak faydalı olabilir. Bunun için balık, yumurta, tavuk, taze meyve ve sebze tüketmek tavsiye edilir. Tüketilen bu besinler, kesinlikle saç kalitesine ve sağlıklı uzamasına yansıyacaktır.

7 – Saç uzatma kürü:
Vücudu sağlıklı ve mutlu tutmak için gerekli tüm vitaminlere ihtiyaç olduğu gibi, saçın da sağlıklı büyümesi için B, C ve A vitaminleri ile takviye edilmesi gerekmektedir. Vitamin eksikliği, kuru ve kırılgan saça neden olabilir. Bu yüzden gerektiğinde vitamin alımı, hızlı ve sağlıklı saç uzaması için çok önemlidir. Bunun için, saç yıkama sırasında durulama suyunda patates suyu kullanmak, kesinlikle saçta vitamin stoklamaya yardımcı olacaktır.

8 – Saç uzatmak için soğan suyu:
Soğanın yemek haricinde başka faydası olduğu, çoğu kişiler tarafından pek bilinmez. Ancak, saç ürünleri reklamlarında görülen uzun ve parlak saçları elde etmek için kullanılan soğan, arzu edilen saçları gerçek yapmak açısından yardımcı olabilir. Bunun için yapılması gereken tek şey suyun içinde biraz soğan kaynatılmasıdır. Elde edilen bu çözüm saçların yıkanması sırasında durulamak için kullanılır ve bu uygulama saçın süper hızlı büyümesi için çok etkili olacaktır.

9 – Saç uzatmanın püf noktaları: Saç bakım ürünleri kullanmaktan kaçınmak:
Silikon bazlı saç ürünleri, saça sağlıklı ve parlak bir görünüm verse de, aslında uzun vadede kullanımın sürmesi saç için sağlıklı olmayabilir. Bu saç ürünleri saç tellerinin üzerinde bir bariyer görevi görür ve saç foliküllerini tıkayarak saç neminin kalıcı olmasını engeller. Bu süreçler sonunda saça zarar verebilir ve sağlıklı, daha hızlı saç büyümesini önler. Bu neden ile saçın kalitesi ya da doğal büyümesini geliştirmek bakımından ve saçın daha hızlı büyümesi için markasına, üreticisine bakmaksızın bu ürünleri kullanmaktan kaçınmak uygun olur.

10 – Hızlı saç uzaması için doğal saç ürünleri kullanmak:
Hızlı saç uzaması ve sonsuza kadar saçların değerini korumak için, doğal saç bakım ürünleri kullanılması şiddetle önerilmektedir. Tüm yapay saç ürünleri ya da kimyasal maddelerin saç üzerinde birçok kötü etkileri mevcuttur. Bu ürünler uzun vadede saçı sertleştirir ya da saç kuruluğunu arttırarak saçın kırılmasına neden olur. Bu olumsuz sonuçlardan kaçınmak için en iyi yol doğal ürünleri denemektir. Markaların birçoğunda doğal saç bakım ürünleri kullanılabilir olsa da, herhangi iyi bir marka amaca hizmet edebilir. Ama olumsuz etkileri en aza indirmek için mümkün olduğunca ev yapımı alternatifleri kullanmak denenmelidir. Ev yapımı tedaviler, zamanla saça daha sağlıklı, daha uzun ve daha güçlü olma etkisi hissettirecektir.

Hızlı Saç Uzaması İçin Ek İpuçları:
– Yeterli su ve sıvı içilmelidir. – Saç boyaları ve saça zarar veren diğer işlemlerin yapılmaması önerilir. – Saçlar güneş ve yağmur suyu gibi dış faktörlerden korunmalıdır. – Daha hızlı saç uzaması için düzenli olarak saçlar kestirilmelidir. Her 8 haftada bir saçların uçlarından alınması önerilir. – Beslenme düzenine dikkat edilmelidir. Vitamin ve mineraller açısından zengin gıdaların tüketilmesi önerilir. Ayrıca, omage 3 yağ asitleri ve E vitamini içeren besinlere ağırlık verilmelidir. – Hareketli ve sportif bir yaşam tarzı benimsenmelidir. Bu şekilde genel sağlık ile birlikte saç sağlığının da korunmasına yardımcı olunabilir.