PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Samba Nedir? Samba Nasıl Yapılır?



CalibanTe
10.Ekim.2017, 10:41
http://cozumpedia.com/blogresim/genel/sambadans-170604041928.jpg

Samba Nedir?

Samba, aşırı neşeli hareketler eşliğinde hızlı hareketler ile yapılan bir Latin dansıdır. Samba, Brezilya’nın milli dansı olarak kabul edilir. Uluslararası versiyonları eşli şekilde icra edilen samba, her yıl düzenlenen Rio Karnavalında ise bireysel olarak sunulur. Sambanın doğasında olan kıvrak kalça ve omuz hareketleri (kadın partner) , sert adımlar, yüksek ve alçalma hareketleri, esneklik ve dayanıklılık gerektirir.2/4’lük Samba, basitleştirilmiş bir samba versiyonudur. Sambanın eşit olmayan vuruşlar içeren orijinal versiyonu ile düzey sambacılar tarafından sunulabilir. Sambanın iki önemli versiyonu; uluslararası salon sambası ve geleneksel Brezilya sambasıdır.

Sambanın Tarihçesi

Kökenleri Afrika’ya uzanan samba dansı ve müziği Brezilya’dan tüm dünyaya yayılmıştır. Kölelerin, Afrika ritimlerini Avrupa ezgileri ile birleştirerek geliştirdiği Samba müziği, Brezilya çiftliklerinde doğmuştur. 1920’lerdeAmerika Birleşik Devletleri’nde tanınmaya başlanan samba, 1956 yılında eşli bir salon dansı olarak standardize edilmiştir.

Sambanın Özellikleri

Karakteri : Neşeli ve egzotik, sıcak ve hareketliStil : Uluslararası LatinMüzik türü : Orta tempo Brezilya Latin müziği. Samba müziği, tamborim, chocalho, reco-reco ve cabaca gibi enstrümanla güçlü davul vuruşlarının eşlik ettiği kendine has bir müzik tarzı vardır. Tempo : 50-52 bar/ dakika veya 100-104 BPM (dakika başı vuruş sayısı) .Tempo, dansa eşlik eden müziğin çalınma hızını yani parçanın temposunu ifade eder. Dakikadaki bar sayısı parçanın temposunu belirleyicidir. Ana ritim özellikler i: 2/4. 1 a2 1 a2 (vurgu ilk vuruştadır)

Samba Nasıl Yapılır?

Samba figürlerine ilişkin şu temel ilkelerden bahsedilebilir:* Samba, kıvrak kalça hareketlerinin baskın olduğu bir danstır ve bu kıvraklığı elde etmek zaman alır.*Sert adımlara, yumuşak yükselme ve alçalma hareketleri eşlik eder.*Samba hareketleri, dans pistinde saat yönünün tersine yapılır.*Dans eden partnerlerin vücutları arasında mesafe olur.Sambanın temel figürleri öğrenmek isteyenler aşağıdaki videoya göz atabilir:


https://www.youtube.com/watch?v=rMsRzvei_AI