PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Merenge Nedir? Merenge Nasıl Yapılır?



CalibanTe
10.Ekim.2017, 10:27
http://cozumpedia.com/blogresim/genel/Merengedans-170604043626.jpg

Merenge Nedir?

Merenge (merengue) , Dominik Cumhuriyeti ile Haiti’nin milli dansı olarak kabul edilen Latin dansıdır. 2/4’lük ritimde icra edilen eşli bir dans olan merengenin birden fazla versiyonu bulunmaktadır. Kalça sallamalarının ön planda olduğu dans, geniş bir hak et yelpazesine sahiptir. Kalabalık dans pistleri için oldukça ideal olan dansın orijinal versiyonu daire şeklinde dizilmiş bir grup tarafından yapılmaktaydı.Merenge Dansının Tarihçesi

Merenge dansının doğuşuna ilişkin çeşitli efsaneler anlatılmaktadır. Bir rivayete göre, merenge, ayakları zincire vurulmuş kölelerin özgürlük ifadesi olarak yaptığı hareketlere dayanır. Diğer bir görüşe göre ise dansın kökeni, savaş sonrası ayağından vurulan bir kahramanın ev dönüşünün, empatiyle ayaklar sürünerek kutlanmasıyla bağlantılıdır.Merenge, 19 uncu yüzyılda popüler hale gelmiştir. Günümüzde ise; Dominikler ve Haiti’nin yanı sıra, Karayipler ve Güney Amerika'nın bir çok ülkesinde yaygın olarak yapılmaktadır.
Merenge Dansının Özellikleri

Karakteri : EğlenceliStil : LatinMüzik türü : Latin müzikleri. Tempo : 29-32 bar/ dakika (2/4’lük stilde) veya 58-64 BPM (dakika başı vuruş sayısı) . Tempo, dansa eşlik eden müziğin çalınma hızını yani parçanın temposunu ifade eder. Dakikadaki bar sayısı parçanın temposunu belirleyicidir. Ana ritim özellikler i: 2/4Merenge Nasıl Yapılır?

Merenge dans figürlerine ilişkin şu temel ilkelerden bahsedilebilir:* Seri ayak figürleri ile omuz silkme hareketleri dansı karakteri eder.*Kıvrak kalça figürlerine, kısa adımlar ve sanki sürüyormuş gibi aksak ayak hareketleri eşlik eder.Merenge dansının temel figürleri öğrenmek isteyenler aşağıdaki videoya göz atabilir:


https://www.youtube.com/watch?v=on4V1KN_Iuw