PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Enformasyon Teknolojileri Nasıl Bir Bölüm?



SultanPinar
24.Eylül.2017, 13:20
Bilgisayar işletim sistemlerini farklı programlama dillerini internet teknolojilerini ve web teknolojilerini kullanarak işletmelerin bilgi sistemlerini tasarlayan geliştiren ve yöneten kişileri yetiştirmek için eğitimlerin verildiği bölümün adı Enformasyon Teknolojileri bölümüdür. Bölümün mezunları analiz tasarım ve uygulamalar gibi daha bir çok alanda görev yaparlar.

Enformasyon Teknolojileri Bölümünün Amacı Nedir?

Enformasyon Teknolojileri programının temel amacı kamu ve özel sektörde bilgi teknolojileri ile ilgili analiz tasarım ve uygulama alanlarında verimli şekilde görev alacak kişileri yetiştirmektir. Bu alanlarda kariyer yapmayı isteyen öğrencilere eğitim vermek de bölümün temel amaçları arasındadır.

Enformasyon Teknolojileri Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?

Enformasyon Teknolojilerinde eğitim süresi normal olarak ilk yılı hazırlık olmak üzere beş yıldır. Eğitim süresi boyunca hazırlık dönemini geçen öğrencilere bir takım dersler zorunlu olarak verilir. Çoğunluğu sayısal olan bu derslerin bazıları Differansiyel ve İntegral Hesabı Bilgi İşletmeye Giriş Ayrık Matematik Sunucu Tarafı Programlama Web Programlama Veri Yapıları ve Algoritmalar ve Bilgisayar Ağlarının Temelleri dersleridir.

Enformasyon Teknolojileri Bölümünün Çalışma Alanları Nerelerdir?

Enformasyon Teknolojileri bölümünü başarı ile bitiren öğrenciler çoğunlukla özel sektörde görev yapmaya başlarlar. Alınan diploma ile birlikte kişiler isterlerse kendi şirketlerini de açabilirler. Bilişim yönünde eğitimlerin verilmesinden dolayı pek çok bilişim firmasında görev yaparlar. Bölümün çalışma sektörleri arasında üretim sektörü hizmet sektörü sağlık hizmetleri turizm bankacılık finans ve işletme sektörleri bulunur.


Ayrıca bölüm mezunları mühendislik unvanı taşımamasına rağmen yazılım ve bilgisayar mühendislerinin yaptıkları işleri yapabilir ve çalıştıkları yerlerde görev yapabilirler. Bu nedenle Enformasyon Teknolojileri geleceğin meslekleri arasında yerini alır.

Enformasyon Teknolojileri Bölümünün Gerektirdiği Nitelikler Nelerdir?

Enformasyon Teknolojlerinde eğitim görmek isteyenlerin bir takım niteliklere sahip olması gerekir. Bu nitelikler arasında üst düzey matematiksel düşünme yeteneğinin olması analiz yeteneğinin olması dikkatli ve sabırlı olması teknolojiye ilgi duyması ve fikirlerini başkalarınma rahat iletebiliyor olması bulunur.

Enformasyon Teknolojileri Bölümünün Bulunduğu Üniversiteler Nelerdir?

Enformasyon Teknolojileri bölümü geleceğin meslekleri arasında sayılmasına rağmen ülkemizde sadece Kadir Has Üniversitesi'nin bünyesinde bulunur. Burslu yarı burslu ve ücretli seçenekleri bulunan bölümü bu üniversitede okuyabilirsiniz.