PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rusya'da okuldaki panik anları kameraya yansıdı



Nina ∞
15.Şubat.2014, 22:50
Rusya'da bir öğrencinin öğrenim gördüğü liseyi basarak bir öğretmen ve bir polisi öldürdüğü olay sonrasında öğrencilerin okuldan panik halinde kaçışmaları ve tahliye edilmeleri kameraya yansıdı.
Rusya'nın başkenti Moskova'da Sergey Gordeev isimli bir lise öğrencisi okulda dehşet saçtı. Elindeki silahla okula giren saldırgan sorun yaşadığı coğrafya öğretmeni Andrey Kirillov'u öldürdü. Görgü şahitlerinin ifadelerine göre saldırgan öğrenci Gordeev'in, coğrafya öğretmeninin karnına ateş açtıktan sonra ölüp ölmediğini kontrol ettiğini ve daha sonra kafasına ateş ettiği bildirildi. Güvenlik güçlerinin polisi çağırmasından sonra ise Gordeev, kendisine engel olmaya çalışan polislere de ateş açtı ve bir polis memurunun ölümüne diğerinin yaralanmasına sebep oldu.
Gordeev'in daha sonra 15'li yaşlardaki 20 öğrenciyi rehin aldığı ve kısa süre sonra bir kısmını serbest bıraktığı ve daha sonra polise teslim olduğu bildirildi. Saldırgan öğrencinin silahının ruhsat sahibi olan babasının da okula gelerek polisle oğlu arasındaki müzakerelere katıldığı ve oğlunu teslim olmaya ikna ettiği öğrenildi. Gordoeev'in okuldan dereceyle mezun olmayı beklediği ancak coğrafya öğretmeninin notunu kıracağını düşündüğü için bu saldırıyı gerçekleştirdiği kaydedildi.
Olay sonrası tahliye edilen öğrenciler ise Moskova'nın -9 derece soğuğunda üzerlerine montlarını dahi alamadan panik halinde dışarı çıktılar. Dışarıda bir süre bekletilen öğrenciler polis soruşturması sonrası evlerine gönderildi. Olayı duyarak okula akın eden öğrenci velilerinin korku yaşadıkları görüldü.