PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu illerde yaşayanlar dikkat!



Nina ∞
15.Şubat.2014, 19:12
Meteoroloji 7 ilde kuvvetli yağış uyarısında bulundu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kayseri, Yozgat ve Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin ve Ordu'nun kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kayseri, Sivas ve Yozgat çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, ilk saatlerde güneydoğu bölgelerde güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Sinop çevrelerinde kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ
Yağışların; öğle saatlerinde Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin ve Ordu'nun kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğine işaret eden Meteoroloji, ani sel, yerel su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, heyelan gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirdi.

KUVVETLİ RÜZGAR
Meteoroloji rüzgarın, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Sinop çevrelerinde kuvvetli olarak esmesi beklendiğini duyururken, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı da vatandaşları uyardı.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölgenin kuzeydoğusu yağmur ve sağanak yağışlı.

EGE: Az bulutlu, iç kesimler yer yer parçalı bulutlu.

AKDENİZ: Az bulutlu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri parçalı bulutlu.

İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas, öğle saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunun yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde yer yer kar şeklinde olması öngörülüyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin ve Ordu'nun kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği öngörülüyor. Yağışlar, Iğdır çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu.